Het betreden van de arena

God zij dank voert Hij ons mee in Zijn overwinning. Waar wij nu ook gaan, gebruikt Hij ons om Zich bekend te maken en het goede nieuws als een aangename geur te verspreiden.
-2 Corinthiërs 2:14

Een jonge man ging eens op bezoek bij een bejaarde gelovige en vroeg of hij voor hem wilde bidden. Hij zei: “Ik ben toch steeds zo verschrikkelijk ongeduldig. Wilt u alstublieft bidden dat ik geduldiger mag worden?”

Dat wilde de oude man best. Ze knielden samen en toen begon die gelovige man te bidden: “Heer, stuur deze jongeman beproevingen in de morgen, stuur deze jongeman beproevingen in de middag…”

De jonge man stootte hem aan en zei: “Nee, nee, geen beproevingen, het ging me om geduld. U heeft het niet goed begrepen.”

“Maar beste jongen,” zei de goede oude man, “geduld krijg je juist door beproevingen! Als je geduld wilt krijgen moet je de beproevingen ook doorstaan.”

***

 

Overwinningen kunnen alleen behaald worden door ervoor te vechten. Het is zinloos om te praten over overwinningen als je nooit een gevecht hebt doorstaan. Je moet bereid zijn om de arena te betreden met de Heer Jezus zelf en de lessen te volgen die Hij voor je heeft. Maar ik waarschuw je, je moet bereid zijn om er offers voor te brengen. Niemand kan van overwinningen genieten zonder er iets voor gedaan te hebben, zelfs niet in de meest eenvoudige aspecten van het leven.

“Alleen iemand die geleden heeft kan in het licht staan van de Heer die geleden heeft. Het was via de Calvarieberg dat de Heer Jezus Christus Zijn geweldige overwinning behaalde. Het is alleen via het Kruis dat jij en ik de ervaring van de overwinning kunnen proeven.”

“Als je geduld wilt hebben, dan moet je beproeving aanvaarden. Als je de overwinning wilt, dan moet je door de gevechten heen.”
–W. J. Brown

Maar onder al die omstandigheden hebben wij, dankzij Hem die zoveel van ons houdt, de overwinning! Ik ben er van overtuigd dat niets ons kan scheiden van Gods liefde, die in Christus tot uiting komt. De dood niet, het leven niet, engelen niet, regeringen niet, de dingen van vandaag niet, de dingen van morgen niet. Nee, er is geen enkele kracht die dat kan. Hoe hoog we zijn gestegen, of in welke diepte wij ons ook bevinden, niets in de hele schepping kan ons scheiden van Gods liefde, die ons gegeven is in Christus Jezus onze Heer.
Romeinen 8:37-39

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier