Daily Light 16


De bron van goddelijke waarheid is de Heer Jezus Christus.

De opslagplaats van goddelijke waarheid is de Heilige Schrift en de eigenlijke verblijfplaats van de goddelijke waarheid is het hart van de mens die zich in liefde en nederigheid voor God neerbuigt.

De Bijbel bevat alle noodzakelijke waarheid – en niets dan waarheid. Hij werd ons speciaal door God gegeven en voor ons als zondaars geschreven. Het is de weg die naar eeuwige vrede en verlossing leidt en ieder woord, iedere passage en elk vers is een bouwsteen om ons huis van geloof, de tempel van God, in ons op te bouwen. Het Woord was nooit bedoeld om de trots van de criticus te bevredigen of om de vleselijke verbeelding van de mens te behagen; maar het was bedoeld . . .

* om de geest te informeren
* om het hart te heiligen
* om een licht te zijn in het duister
* om onze stappen te leiden

Wanneer we het Woord van God ter hand nemen, moeten we ons goed realiseren dat we een kostbaar geschenk van God ontvangen hebben; een geschenk aan arme zondaars, bedoeld om ons ten goede te komen en om Zijn heilige naam te verheerlijken.

Het doel van de Heilige Schrift is om de menselijke geest weg te leiden

* van zichzelf – naar Jezus;
* van zonde – naar verlossing;
* van de zorgen van het leven – naar de troost van het evangelie.

Naar een artikel van James Smith 1802—1862

 

 

Mattheüs 6:11
Geef ons vandaag het eten dat we nodig hebben.

Psalm 37:25
Ik heb al veel meegemaakt in mijn lange leven.
Maar ik heb nog nooit gezien dat een goed mens aan zijn lot werd overgelaten, of dat zijn kinderen moesten bedelen om brood.

Jesaja 33:16
Zulke mensen zullen veilig zijn. Zo veilig als op een hoge rots of in een burcht op de berg. Ze zullen altijd te eten en te drinken hebben.

1 Koningen 17:6
De raven brachten hem ’s morgens en ’s avonds brood en vlees en hij dronk water uit de beek.

Filippenzen 4:19
Mijn God zal jullie in alles overvloedig geven wat jullie nodig hebben. Want Hij geeft overvloedig omdat Hij Zelf overvloedig bezit. Hij geeft ons in Jezus Christus van zijn rijkdom.

Hebreeën 13:5
Wees niet hebzuchtig, maar wees tevreden met wat jullie hebben. Want God heeft gezegd: “Ik zal je nooit in de steek laten. Ik zal je nooit verlaten.”

Deuteronomium 8:3
Hij wilde dat jullie ontzag voor Hem zouden leren hebben. Daarom liet Hij jullie honger lijden. Toen gaf Hij jullie manna, iets wat jullie en jullie voorouders nog nooit hadden gezien. Want Hij wilde dat jullie zouden begrijpen dat een mens niet alleen van brood leeft. Een mens leeft óók van elk woord dat God spreekt.

Johannes 6:32-34
Jezus antwoordde: “Luister goed! Ik zeg jullie dat Mozes jullie niet het echte brood uit de hemel heeft gegeven. Mijn hemelse Vader geeft jullie het echte brood uit de hemel. Want alleen het brood dat uit de hemel komt en leven geeft aan de mensen, is het echte brood van God.” Toen zeiden ze tegen Hem: “Heer, wilt U ons dan altijd van dat brood geven?”

Laat een bericht achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier