Daily Light 15

Sommige dingen leren we snel, maar dat zijn niet altijd de dingen die de grootste waarde hebben. Louter hoofdlessen worden gemakkelijker geleerd dan hartlessen.

We kunnen wat Bijbelpassages in een paar minuten uit ons hoofd leren, maar het duurt vele jaren om ze te leren leven! Onze Meester zal ons nooit sneller onderwijzen dan wij aankunnen. Geestelijke waarheden kunnen alleen worden ontvangen en begrepen als we er klaar voor zijn.

Zo zijn er veel goddelijke beloften waar we nooit aanspraak op kunnen maken, totdat we op die punten in het leven komen waarvoor ze speciaal gegeven zijn.

Bijvoorbeeld: “Hij zal mij verbergen in Zijn schuilplaats ten dage van tegenspoed; Hij zal mij verbergen onder de dekking van Zijn tent; Hij zal mij hoog op een rots zetten.”

Deze woorden betekenen niets voor een kind dat tussen de bloemen speelt, of voor de jongeling die over zonnige paden wandelt, zonder enige zorg of beproeving. Deze beloften kunnen alleen begrepen worden door iemand die diep in de problemen zit.

We hebben ze niet nodig. Ze zijn voor tijden van verdriet en we hebben geen verdriet. Het zijn lampen voor de duisternis en we wandelen niet in de duisternis. Ze zijn voor dagen van pijn en verlies en wij hebben geen pijn.

* Er zijn beloften voor zwakheid die we nooit kunnen krijgen als we sterk zijn.

* Er zijn beloften voor tijden van gevaar die we nooit kunnen kennen in de dagen dat we geen bescherming nodig hebben.

* Er zijn vertroostingen voor ziekte die we nooit kunnen krijgen terwijl we kerngezond zijn.

* Er zijn beloften voor tijden van eenzaamheid die geen betekenis voor ons hebben, terwijl liefdevolle metgezellen aan onze zijde staan.

* Er zijn woorden voor de ouderdom die ons niets zeggen wanneer de arm sterk is, het bloed warm is en het hart dapper is.

Zo leren we alles in de school van Christus, op die momenten dat we eraan toe zijn. Laten we dus leren om geduldig en in geloof op de Meester te wachten in de zekerheid dat Hij die alles weet ons alles laat zien op het moment dat het nodig is.

Uit: The Building of Character door J.R. Miller

 

Psalm 104:34
Ik vind het heerlijk om aan de Heer te denken.
Ik zal altijd blij zijn met de Heer.

Hooglied 2:3
Zij: “En jij, liefste, bent als een appelboom tussen de andere bomen van het bos. Zo ben jij, vergeleken met de andere jongens. Ik wil zo graag in jouw schaduw zitten en van jouw appels eten, want die zijn heerlijk zoet.”

Psalm 89:7
Want wie in de hemel is als U?
Wie van de goden is als onze Heer?

Hooglied 5:10
Zij: “Mijn liefste heeft een blanke, bijna roze huid.
Hij is mooier dan duizenden anderen.

Mattheus 13:46
Op een dag vond hij een prachtige, dure parel. Hij ging naar huis, verkocht alles wat hij had en kocht die parel.

Openbaring 1:5
Hij heeft ons de hele waarheid bekend gemaakt en Hij is te vertrouwen. Hij is de eerste die uit de dood opstond. Hij is de hoogste Koning op aarde. Hij houdt zoveel van ons, dat Hij ons door zijn bloed heeft schoongewassen van onze ongehoorzaamheid aan God.

Hooglied 5:11
Zijn hoofd is van zuiver goud.
Hij heeft ravenzwart, krullend haar.

Efeziërs 1:22
God heeft Hem over alles de macht gegeven: Hij is Heerser geworden over alles wat er is. En Hij heeft Hem gemaakt tot het Hoofd van de gemeente.

Colossenzen 1:18
Hij is het Hoofd van de gemeente en de gemeente is zijn Lichaam. Hij is het begin van alles. Hij is de eerste die uit de dood is opgestaan. Zo is Hij dus van alles de eerste.

Markus 7:24
Jezus vertrok en ging naar het gebied van Tyrus en Sidon. Daar ging Hij een huis binnen. Hij wilde niet dat iemand wist waar Hij was. Maar de mensen kwamen er toch achter.

Johannes 7:46
Ze antwoordden: “Nog nooit heeft iemand zulke bijzondere dingen gezegd als Hij!

Psalm 31:17
Zorg alstublieft voor mij.
Red mij omdat U van mij houdt.

Psalm 4:6
Breng aan de Heer de offers waar Hij van genieten kan
omdat je leeft zoals Hij het wil.
En vertrouw op Hem.

Laat een bericht achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier