Daily Light 14

Er was eens een toerist die Schotland wilde ontdekken en dus kocht hij een luxe reisgids die de mooiste plekjes en de beste wandelroutes in groot detail weergaven. Er stonden afbeeldingen van alle planten en bloemen en de beste rustplaatsen werden er uitgebreid in beschreven. En zo begon de toerist zijn wandeling, maar hij ging zo op in zijn reisgids dat hij niets van de werkelijke schoonheid zag die zich voor hem uitstrekte.

Wat een domme man, denken we dan snel, maar wees eens eerlijk, lezen we niet allemaal van tijd tot tijd de Bijbel op die manier? Het Woord zou een springplank moeten zijn om ons de groene, grazige weiden te laten ontdekken en ons te helpen om tot rust te komen aan de oevers van de stille wateren.

Maar wij laten het woord niet binnen en blijven hangen in details. En dan, na een tijd in de Bijbel te hebben gelezen, slaan we het boek dicht en voelen we ons nog net zo ver van God verwijderd als toen we met onze studie begonnen.

Ons grote doel is om de ware God te leren kennen, om meer op Christus te gaan lijken en om de Heilige Geest door ons leven te laten waaien. Zo zou het moeten zijn. Dan zullen de geïnspireerde pagina’s van het Woord gaan leven en zinderen en gloeien van de aanwezigheid van God.
Naar een artikel van J.H. Jowitt

 

 

Job 23:10
Maar Hij weet hoe ik leef.
Als Hij me zou toetsen, zou Hij zien dat ik zo zuiver ben als zuiver goud.

Psalm 103:14
Want Hij weet waarvan wij gemaakt zijn.
Hij vergeet niet dat wij maar stof zijn.

Klaagliederen 3:33
De Heer maakt ons niet verdrietig omdat Hij dat fijn vindt.

Maar het fundament van ons geloof is door God gelegd. Het ligt rotsvast. Op dat fundament staat geschreven: ‘De Heer kent de mensen die bij Hem horen,’ en: ‘Iedereen die bij Christus hoort, moet stoppen met het doen van slechte dingen.’

2 Timotheüs 2:19-21
Een rijk man heeft in zijn huis niet alleen borden en bekers van goud en zilver. Hij heeft ook borden en bekers van hout en aardewerk. De gouden en zilveren borden en bekers zijn voor op tafel. De andere zijn alleen voor het werk in de keuken. Als je stopt met het doen van slechte dingen, ben je als zo’n gouden bord of beker: de Heer kan je goed gebruiken voor een mooie taak. Je bent dan geschikt voor elke taak die Hij je wil geven.

Maleachi 3:3
Zoals iemand goud en zilver in de oven smelt en zuivert, zo zal Hij gaan zitten en de zonen van Levi zuiveren. Dan zullen ze de Heer offers brengen op een manier waar Hij blij mee is.

Zacharia 13:9
Dat derde deel zal Ik in het vuur van ellende houden om het te zuiveren. Net zoals je zilver en goud in het vuur houdt om het te smelten en zuiver te maken. Dan zullen ze Mij om hulp roepen en Ik zal hen antwoorden. Ik zal zeggen: ‘Mijn volk!’ En zij zullen zeggen: ‘Onze Heer God!’ “

Laat een bericht achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier