Daily Light 12

Open mijn ogen, zodat ik alle wonderen in uw wet kan ontdekken.
Psalm 119:18

 Voor veel mensen, en niet eens alleen voor de ongelovigen, is de Bijbel als een verzegeld boek. Ze zien de woorden wel, maar kunnen de diepe betekenis er niet echt in ontdekken of iets van de machtige kracht begrijpen. Het Woord overtuigt hen niet van hun zonde, noch helpt het hen om de Heiland te kennen en lief te hebben. Hoe komt dat? Omdat er een sluier over hun harten ligt.

Lezer, verzuim daarom nooit om de Bijbel samen met Jezus te lezen. Dat doe je door in gebed te zijn tijdens je momenten in het Woord. Het is de enige manier om echt voordeel en troost uit het Woord te halen en God zo de kans te geven je leven daadwerkelijk te veranderen. Bid dat je mag begrijpen wat je leest.

* Als je leest over iemand die zonden heeft begaan, bid dan dat de genade van God je mag bewaren, zodat je zelf niet ook in dezelfde valstrik zult trappen.

* Als je leest over iemand die groot geloof had, of geduldig was, zachtmoedig of vol liefde, bid dan dat de Geest dezelfde genade in jouw hart mag uitstorten.

* Als je over een waarschuwing of bedreiging leest als gevolg van ongehoorzaamheid, bid dan dat die vloek jouw deur voorbij mag gaan.

* Als je een genadevolle belofte leest, bid dan dat God die belofte ook aan jou zal vervullen en je mag leren hoe je met die belofte door het leven kunt gaan.

* Als je iets leest over Christus, als de Goede Herder of als de Hogepriester, wend je dan in gebed tot Hem en vraag Hem om jou te leiden en te bewaken.

Er is geen deel van de Schrift dat je niet op de een of andere manier in gebed kunt omzetten — en hoe meer je dat doet, hoe meer het Woord als een bron van levend water wordt waaruit je altijd hulp en verfrissing zult kunnen putten.

Moge wij Gods dierbare Woord leren waarderen en letterlijk als voedsel en drank voor onze ziel beschouwen. De Bijbel is het enige boek dat ons vertelt:

* over de weg van verlossing,

* over Christus en Zijn kruis,

* over de gave van de Heilige Geest,

* over de gezegende hoop op eeuwig leven.

Uit: Christian Living van George Everard 1881

Spreuken 21:2
Iedereen vindt van zichzelf dat hij het goed doet.
Maar de Heer kijkt hoe je van binnen werkelijk bent.

Psalm 1:6
De Heer leidt het leven van de mensen die leven zoals Hij het wil.Maar met de mensen die zich niets van Hem aantrekken, loopt het uiteindelijk slecht af.

Numeri 16:5
En hij zei tegen Korach en alle mannen die met hem meededen: “Morgenvroeg zal de Heer laten weten wie Hij heeft uitgekozen om Hem te dienen. En alleen hij zal Hem mogen dienen.”

Mattheüs 6:4
En je Vader, die de verborgen dingen ziet, zal je er openlijk voor belonen.

Psalm 139:23,24
God, ik wil dat U alles van me weet. Kijk in mijn hart, onderzoek mijn gedachten. Zeg het me als ik iets verkeerds doe, en help me om weer te leven zoals U het wil.

1 Johannes 4:18
Als je zeker weet dat God van je houdt en je dus vol bent van zijn liefde, hoef je niet bang voor Hem te zijn. Want volmaakte liefde verjaagt alle angst voor God. Want als je bang bent, komt dat omdat je bang bent voor straf. Als je bang bent, ben je nog niet helemaal vol van liefde.

Psalm 38:9-10
Ik ben uitgeput, bijna dood van vermoeidheid. Ik schreeuw het uit, zó bonkt mijn hart. Heer, U weet waar ik naar verlang. U hoort hoe ik kreun.

Psalm 142:3
Ik stort mijn hart bij U uit.
Ik vertel U al mijn moeilijkheden.

Romeinen 8:27
En God, die weet wat er in het diepst van ons hart is, weet wat de Geest wil. Want wat de Geest voor de gelovigen bidt, is volgens de wil van God.

2 Timotheüs 2:19
Maar het fundament van ons geloof is door God gelegd. Het ligt rotsvast. Op dat fundament staat geschreven: ‘De Heer kent de mensen die bij Hem horen,’ en: ‘Iedereen die bij Christus hoort, moet stoppen met het doen van slechte dingen.’

 

Laat een bericht achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier