Staan op een vluchtige damp

Jesaja zegt: De Heer leerde me om met mijn woorden de mensen moed in te spreken. Hij maakt me elke morgen wakker. Hij maakt dan mijn oren wakker zodat ik goed kan luisteren, net zoals een leerling goed luistert naar zijn meester
Jesaja 50:4

Over onze Heer, Hij die geen aardse eer zocht, staat geschreven dat Hij zijn stem niet op de straten zou laten klinken. Een geknakte rietstengel zal Hij niet afbreken en een walmende olielamp zal door Hem niet worden uitgeblazen. Hij zal laten zien dat rechtvaardigheid overwint. Hij heeft deze profetie volledig vervuld. Voor iedereen die er slecht aan toe is, die door kommer en kwel is neergeslagen of die het leven moe is, heeft de Heiland een woord van troost, hulp en kracht.

Iemand die de moeite neemt om naar Hem toe te gaan, al is het maar door naar Zijn armen te kruipen, zal niet teleurgesteld worden. Ieder mens die naar Hem toekomt gaat als een ander mens bij Hem weg.

En dat geldt voor vandaag nog net zo goed als in de tijd dat Jezus hier op Aarde rondliep.

Zijn voeten gaan nog steeds door de hele wereld met een boodschap van hoop, vergeving en leven. Nog altijd weerklinkt Zijn machtige Woord met nieuwe leven gevende kracht in de harten van bedroefde en belaste mensen. Helaas wordt Hij niet altijd gehoord.

Soms is dat de schuld van hen die Zijn naam dragen. Als kinderen van onze hemelse Vader zou ons leven gevuld moeten zijn met Zijn vreugde, Zijn eerlijkheid en Zijn rechtvaardigheid. Wij zouden er toch niet de oorzaak van willen zijn dat Zijn Woord door de ongelovige wereld verworpen wordt, dat Zijn voeten de deur van eenzame mensen voorbij gaan, of dat de stem van de Vredevorst niet gehoord wordt? Wij die Zijn naam dragen moeten ook Zijn beeld dragen en Hem navolgen, niet alleen in woord, maar ook in daad. Als mensen de kracht van God toch werkelijk zouden begrijpen zou er zoveel minder ellende zijn in dit aardse tranendal. Hij heeft de beloften toch gegeven en zou Hij die niet kan liegen Zijn eigen beloften niet vervullen?

Mensen zijn de weg kwijt, houden zich vast aan dingen die geen ware kracht bezitten en pinnen hun geloof op een vluchtige damp die hen koud en verbijsterd achterlaat op het moment dat het er op aankomt.

Zoek de Heer. Hij is slechts één oprecht gebed van ons verwijderd.

Bewerkt uit een oud Bijbels Dagboekje
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier